Cégkivonat, hivatalos dokumentum fordítása? Bízza profi szakfordítókra!

A gyors, pontos és a szakmaiságot is maximálisan szem előtt tartó fordítás napjainkban kiemelt jelentőséggel bír. Számos olyan terület van, amikor a cégkivonat hiteles fordítása nélkülözhetetlen, hiszen csak annak birtokában lehetséges a további ügyintézés. A Google fordító ugyan segíthet a megértésben, de ha hivatalos dokumentumok fordítása vagy cégkivonat fordítás a feladat, akkor célszerű szakfordítóra bízni a munkát.

cégkivonat hiteles fordítása

Fordítóirodával könnyen megy!

A fordítóirodák mind több ügyfelet tudhatnak magukénak, hiszen a cégtulajdonosok is gyakran belátják, hogy például a társasági szerződés vagy a cégkivonat fordítása igenis megköveteli a hozzáértést. Nem elegendő csupán a nyelvtudás, hiszen ezek a dokumentumok gyakran olyan kifejezéseket, szófordulatokat tartalmaznak, amelyek fordításához a terület gyakorlati oldalról való ismerete is szükséges. Fordítóiroda és az általa alkalmazott szakfordítók közreműködésével pontosan megtörténik a cégkivonat fordítása, hitelessé pedig attól válik, hogy a fordítóiroda nevét adja hozzá. A jogi szaknyelv, a gazdasági szakkifejezések és a pénzügyi szakszavak sokszor visszaköszönnek a céges okmányokból, ezért nagyon fontos, hogy az e témákat ismerő, ezek kapcsán otthonosan mozgó szakemberek végezzék a fordítást.

Cégkivonat fordítás esetén nem fér bele a félrefordítás

A pénzügyi, jogi, gazdasági jelentőséggel bíró dokumentumok esetében a félrefordítások akár komoly következményekkel, bírságokkal is járhatnak, hogy a hivatalos eljárás során történő félreértésekről ne is szóljunk. Kiemelten fontos tehát, hogy minden tekintetben szakszerű legyen a fordítás. A fordító alkalmazások és online fordítók sajnos nem állják meg a helyüket még egy hagyományos, hétköznapi szöveg esetében sem. Hogyan is számíthatnánk rá akkor, ha céges iratokról, hivatalos eljárások során felhasznált dokumentumok fordításáról van szó?

Határidők és költségek

A hivatalos eljárásokról mindannyian tudjuk, hogy nem mindig zökkenőmentesen működnek. Ha viszont a határidők betartásáról van szó, akkor bizony igencsak komolyan veszik a napokat. Amennyiben idegen nyelven van szükség céges iratokra, cégkivonat fordítására, akkor nem érdemes az utolsó percig várni azzal. A megfelelő fordítóiroda mellett döntve biztosak lehetünk abban, hogy elkészül határidőre a fordítás, és semmilyen probléma, többlet költség, büntetés nem adódik a késésekből.

Nem ritka, hogy pályázatok beadásához van szükség cégkivonat vagy céges iratok fordítására. Ilyenkor a határidő tartása egyet jelent azzal, hogy esélyt adunk saját magunknak a pályázati pénzek és lehetőségek elnyerésére. Nem lehet tehát elégszer hangsúlyozni azt, hogy a betartott határidők milyen fontosak akár az anyagi források megszerzésének érdekében is.

Cégkivonat fordítás – Szakfordítás nélkül nem megy!

Vannak olyan területek, melyek esetében nem elegendő egy középszintű nyelvtudás. Hiába állnak rendelkezésre minden korábbinál nagyobb számban online fordítók, különféle alkalmazások és fordító oldalak, ha nem vagyunk tisztában az érintett nyelv sajátosságaival, szófordulataival és kifejezéseinek életszerű használatával, akkor szinte biztos, hogy a fordítás kudarcra ítélt. Míg azonban egy weblap tartalmának megértése során megengedhetjük ezt magunknak, addig a céges iratok fordításakor a hitelesség érdekében is nagyon fontos, hogy profi szakfordító végezze a felmerült feladatot.

cégkivonat fordítás

A napjainkban népszerű és sokak által választott fordítóirodák céges okmányok fordításakor is állnak rendelkezésre, sőt, akár sürgősségi határidővel is vállalni tudják a fordítást. Legyen szó külföldi munkavállalásról, határunkon kívüli terjeszkedésről vagy külföldi céges kapcsolatokról, hitelezésről, a szakszerűen elvégzett fordítás közelebb vihet bennünket céljainkhoz. A hivatalos fordítóiroda Budapest szolgáltatásait igénybe venni sokszorosan kifizetődő, hiszen tökéletes végeredményt fogunk kézhez kapni. Fontos, hogy ne a fordításon igyekezzünk spórolni, ha pedig sürgősen lenne szükség a lefordított okmányokra, akkor ne sajnáljuk megfizetni a szakértelmet és a gyorsaságot.

NH Fordítóiroda Budapest

Budapest, Deák Ferenc u. 15, 1052

(06 1) 490 0260